Wat vooraf ging

Welke stappen hebben we al gezet? Er is stof tot nadenken na veel gesprekken in onze eigen organisatie.

Een gezamenlijk beeld over WBS

Water en bodem sturend' kent veel perspectieven. Dat hebben we gemerkt tijdens de luisterfase binnen Noorderzijlvest. Het perspectief van de dijkgraaf is nu eenmaal anders dan dat van onze specialisten in het veld. Deze inzichten zijn nu al waardevol. De betekenis van WBS voor ons werk is niet bepaald eenduidig; er is wel behoefte aan kaders en richting. Om dat te kunnen doen, hebben we de omgeving buiten nodig.  

Met de inzichten van binnen; naar buiten!

Met waardevolle inzichten uit onze eigen organisatie op zak richten we ons onderzoek nu op de stakeholders in ons werkgebied. In deze ‘externe luisterfase’ zijn we benieuwd naar jouw visie op het Water en Bodem Sturend-principe! Deel je ideeën en denk met ons mee.

 Feiten en cijfers interne deel  onderzoek Water en bodem sturend: 36 ingevulde enquetes, 42 individuele gesprekken, 17 teamsessie, 14artikelen en 250 likes

De fasering van ons onderzoek 

Ons Water en Bodem Sturend-onderzoek leggen we af aan de hand van een drietal belangrijke fasen. We nemen je graag mee in de essentie hiervan.

    Essentie van het onderzoek

Onderzoek WBS tot nu toe

Binnen Waterschap Noorderzijlvest is ons onderzoek dus al een poosje gaande. Zo hoorden we bijvoorbeeld:

“Inwoners hebben vaak geen idee wat wij als waterschap allemaal doen” - Team onderhoud

“We moeten de vertaling maken naar uitvoerbaar beleid”  - Team vergunningverlening

"We hebben concrete en begrijpelijke verhalen en voorbeelden nodig” - Team strategie

“Het gaat vooral om samenwerking, het waterschap is niet de water en bodem sturend club”  - Bestuur

Het is in dit proces van belang dat we blijven luisteren. En dus nog geen oordeel vellen over wat we horen. We gaan daarom door met luisteren buiten het waterschap. We stellen veel open vragen om het denken en discussiëren over ‘water en bodem sturend’ op gang te brengen. Naast veel denkkracht over het proces om ‘water en bodem sturend’ te borgen in de ruimtelijke ontwikkelingen in ons gebied zien we ook behoefte aan een toepasbaar kader om afwegingen mee te kunnen maken. Dat helpt om uiteindelijk de toekomstbestendige meerwaarde te creëren voor het gebied waarin we leven. 

sfeerbeelden van de gesprekken en sessie tijdens het interne deel van het onderzoek

Ontdek hoe je mee kunt doen

Voor ons onderzoek zoeken we actief de dialoog met belanghebbenden, op verschillende manieren. We zijn benieuwd: hoe wil je jouw waardevolle inzichten en ideeën met ons delen? Samen maken we het verschil voor een duurzaam ingerichte fysieke leefomgeving.

Onderzoek je mee?

Contact 

Wil je naar aanleiding van bovenstaande informatie meer weten over ons Water en Bodem Sturend- onderzoek. Neem dan contact op met projectleider Rianne Bredenhoff: r.bredenhoff@noorderzijlvest.nl.

Heb je gevonden wat je zocht?