Marion - Projectmanager
“Als kind bouwde ik graag dammetjes en speelde ik veel bij de sloot. Water heeft me altijd getrokken. Hiervoor werkte ik voor een ingenieursbureau aan water gerelateerde projecten door het hele land. Ik reisde veel. Nu werk ik aan water in mijn eigen omgeving. Samen een mooie bijdrage leveren aan het noorden, dat vind ik echt een meerwaarde.
‘Water heeft me altijd getrokken’
Gezamenlijke gebiedsaanpak
Zo werk ik nu met onder meer de provincie, gemeenten, het drinkwaterbedrijf en staatsbosbeheer aan een gebiedsaanpak voor de Kop van Drenthe. We willen dit landelijke gebied klimaatbestendig maken vanuit het thema water. Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met heftige, langdurige regenval en ook met grotere perioden van droogte. Samen staan we voor de uitdaging om met deze extremen om te gaan. Daarom ontwikkelen we een visie op de inrichting van het gebied.
Denken vanuit water
We onderzoeken hiervoor hoe het hele watersysteem en de ondergrond op dit moment werken. Water én bodem dus. Ook kijken we naar de landbouw en de natuur. Steeds staat de vraag centraal: hoe kunnen we handen en voeten geven aan anders omgaan met water voor alle functies in het gebied? We betrekken ook inwoners bij de aanpak en luisteren naar hun wensen en ervaringen. Die nemen we mee in het plan.
‘Ik wil samen met andere overheden en inwoners tot oplossingen komen’
Samenwerking is een rode draad in mijn werk. Het is belangrijk om oog te hebben voor elkaars belangen. Dit betekent kennis delen en investeren in elkaar. Dat kost tijd en goede communicatie is cruciaal. Ik ben er trots op dat we met alle partijen een goede klik hebben en dat er veel energie is. Je krijgt ook te maken met tegenslagen. Dan zetten we met elkaar de schouders eronder en gaan we door.
Klimaatfietstocht
Noorderzijlvest draagt regionaal én landelijk bij aan waterbewustzijn. Dat doen we op verschillende manieren. Zo heb ik laatst samen met collega’s meegedaan aan een klimaatfietstocht om aandacht te vragen voor de zeespiegelstijging en hoe we die kunnen beperken. Naast mijn werk, sport ik graag, dus dit was voor mij een mooie uitdaging. Ons waterschap was de finishlocatie voor meer dan 700 wielrenners uit verschillende delen van het land. Dat vond ik heel bijzonder. En wat tekenend is voor ons waterschap: heel veel collega’s hebben zich vrijwillig ingezet om de finish van dit event tot een succes te maken.”
Kies jij ook voor waterwerk?
Wij werken samen aan de juiste balans van het water. Maar een goede werkbalans vinden we net zo belangrijk! Bij ons combineer je betekenisvol werk met werkplezier en goede arbeidsvoorwaarden.